Backling

Çevirici

22 Ocak 2010 Cuma

postheadericon Türk mühendisin icadı-kan tahlili

Bilkent ve Stanford üniversitesi mezunu olan Türk mühendis Dr. Aydoğan Özcan’ın yapmış olduğu plastik ışık filtresi, kan hastalıklarını tahlil edebiliyor...Devamını oku..
18 Ocak 2010 Pazartesi

postheadericon Kum sanatı-3

postheadericon Kum sanatı-2

postheadericon Kum sanatı-1

postheadericon Bobin


Bobin
Bobin bir yalıtkan makara (mandren veya karkas) üzerine belirli sayıdaki sarılmış tel grubudur...Devamını oku..

postheadericon Sülfürik Asit

Sülfürik Asit

Toprak, insana hayatının iki temeli olan ekmek ve sudan başka gerekli bir maddeyi daha, tuzu da sağlar. Bu maddenin öteden beri beslenmede önemli bir yer tuttuğunu ve uzun zaman tuzdan yoksun kalmanın organizmada ne gibi düzensizliklere yol açtığını biliyoruz. Tuzun, yalnız beslenmede değil toplumsal hayatta da büyük rol oynadığını gösteren olaylar çoktur. Sözgelişi Fransızca’daki Salaire, İngilizce’deki Salary kelimesini bir göz önüne alalım: Bu kelime Roma lejyonerlerinin ücretlerinin bir kısmını tuz (sel) olarak almalarından gelmektedir...Devamını oku..

postheadericon Havagazı

Havagazı

Nıcolas Leblanc, Philippe Girard, Jacquard, gibi bahtsız mucitlere şimdiden Jouffroy d'Abbans, Chappe ve Fulton'u ve konumuzla ilgili olarak Philippe Lebon'u ekleyelim. Havagazınm, mucitlerinden biri olan Lebon da ötekilerden daha şanslı olmadı. Bir sabah ölüsünü sokakta buldular ve mezarlıkta bir çukura gömdüler...Devamını oku..

postheadericon Diyot


Direncin küçük olduğu yöne "doğru yön" veya "iletim yönü", büyük olduğu yöne "ters yön" veya "tıkama yönü" denir. Diyot sembolü, aşağıda görüldüğü gibi, akım geçiş yönünü gösteren bir ok şeklindedir...Devamını oku..

postheadericon Paratoner


Paratoner
Havadaki elektrik yükünü toprağa aktarmayı amaçlayan araçtır.

Elektrik yüklerinin artı ve eksi olarak belirlenip adlandırılmasını sağlayan Benjamin Franklin (1706 - 1790)'dir. Franklin, yaptığı çeşitli deneylerin sonucunda elektriğin belirli ortamlarda fazla veya eksik ölçülerde bulunabilen bir sıvı olduğu görüşüne vardı...Devamını oku..

postheadericon Lokomotif'in icadı


Lokomotif'in icadı

Lokomotifi ilk düşünen, daha doğrusu ilk gerçekleştiren Trevithick oldu. 1801'de inşa ettiği ve kendinden öncekilerden daha başarılı bir sonuç alamadığı buharlı arabası hatırlardadır. Bu başarısızlık buharlı lokomotifin mucitini sarstı; sabırsız, ama hünerli bir kişi olduğundan başka şeyler üzerinde çalışmaya başladı...Devamını oku..

postheadericon Morse Telgrafı


Morse Telgrafı

1793'te Convention Meclisi, Claude Chappe'inkini resmen tanıdı diye öteki mucitlerin kabuklarına çekildiklerini ve kendilerini yenilmiş saydıklarını sanmamalıyız...Devamını oku..

postheadericon Balon'un İcadı


Balon'un İcadı

Buhar sorununu bilimsel yönden geliştirmesinden ötürü Watt, bu devrimlerin kaynağı sayılmalıdır. Ondan önce Newcomen'in makinesi ağır ve zor ilerliyor, teknik yerinde sayıyordu. Watt?ın aracılığıyla bilimin işi ele alması üzerine bu yavaş gidişte birden bir canlanma görüldü...Devamını oku..

postheadericon Yalan Makinesinin İcadı


Yalan Makinesi Nasıl Çalışır? Neler Dikkate Alınır?
Televizyondan veya gazetelerden, bizde pek olmasa da ABD’de polis sorgulamalarında gerektiğinde bir sanığın yalan makinesine bağlanarak, doğruyu söyleyip söylemediğinin kontrol edildiğini görmüş veya okumuşsunuzdur...Devamını oku..

postheadericon Mutfak robotunun icadı


Mutfak robotu

Chester A. Beach küçük, yüksek hızlı, az enerji harcayan genel elektrik motorları konusunda bir öncüydü ve az enerji harcayan, "minik beygirgücü" adını verdiği ilk elektrik motorunu 1905'te üretti.

Elektrik motorlarının küçülmesi bir dizi yeni aygıtta kullanılmalarını sağladı ve Beach 1910'da patentli ilk elektrikli mutfak mikserini pazarlamak için Fred Osius ve L.H. Hamilton ile birlikte, Hamilton Beach Manifactoring firmasıı kurdu...Devamını oku..

postheadericon Kahve'nin icadı


HAZIR KAHVE

1930'da Brezilya Kahve Enstitüsü, düşen kahve çekirdeği satışlarını hareketlendirebilmek ve biriken stokları eritebilmek için gıda şirketlerini, tadını ve aromasını kaybetmeksizin suda eriyebilen hazır kahve üretiminin yolunu bulmaya çağırdı. Daha önceki denemelerde kahve tüm lezzetini yitirmekteydi...Devamını oku..

postheadericon yandıkça büyüyen taş

postheadericon böyle resim yapabilirmisiniz

postheadericon eski saatlerden yapılan modifiye motorlar

postheadericon Japon yapıyo(sony)

postheadericon gerçek inci

postheadericon gemilerin denize indirildiği an

postheadericon Görünmez adam

postheadericon suyu yönetmek

postheadericon süper buluş

17 Ocak 2010 Pazar

postheadericon Mechwarrior 5 Trailer-tanıtım videosu

postheadericon Super Street Fighter IV-tanıtım videosu

postheadericon Blackberry Storm ve Lewis Hamilton

postheadericon Apple'nin Farkı

postheadericon 2010 En Uzun Güneş Tutulması-Video

postheadericon En uzun güneş tutulması,afrika kıtasını kararttı


Bin yılın en uzun güneş tutulması, Afrika kıtasının orta kesimleri ve doğusunu karanlık ve soğuk içinde bıraktı.

postheadericon Yüzyılın güneş tutulması


Yüzyılın en uzun Güneş tutulması Dünya’nın bir çok yerinde ilgiyle izlendi. Gün doğumu sırasında Türkiye’den de izlenmeye başlanan Güneş tutulması, 3 saat 45 dakika boyunca devam etti...Devamını oku..
Bu Yazıyı Paylaş:

Ana sayfa

Bilgisayar

Bilim adamları

İcatlar

İnternet

İzleyiciler

Alexa