8 Ocak 2010 Cuma

postheadericon Sınırsız genişbant internet


Bu genişbant internet bağlantısının fiyatına ve fiyatına karşın sınırsız oluşuna inanamayacaksınız!

İnternet üzerinden yoğun şekilde dosya indiren ve genişbant interneti sonuna kadar kullananlar için imrendiren bir hizmet geliyor...Devamını oku..

postheadericon Facebook'ta en son yenilik


350 mlyondan fazla kullanıcısı, Facebook'un yeni yüzünü görecek! İşte en son durum...

Normalde bir hizmetin devamlı değişmesi, gelişme alameti olarak görülür ama Facebook için durum böyle değil. Kullanıcılar birbiri ardına gelen arayüz değişikliklerinden inanılmaz ölçüde şikayetçi...Devamını oku..

postheadericon Müthiş bir internet geliyor


10 yıl önce internetin bu kadar gelişeceğine kimsa inanmazdı. Peki 10 yıl sonra 2020'de nasıl olacak?

40. Yılını geride bırakan internet, 2010 yılında nasıl değişiyor? İşte önümüzdeki 10 yılda interneti ve haliyle biz internet kullanıcılarını bekleyen değişim...Devamını oku..

postheadericon Facebook'tan bir garip yasak


Kendinden türlü ilginç olay ile söz ettiren Facebook, bu sefer çok garip bir yasak ile gündemde...

Facebook üzerinde zaman harcamaktan yorulan, bırakmak isteyen kullanıcılar için bir çıkış yolu: Sanal intihar...Devamını oku..
7 Ocak 2010 Perşembe

postheadericon Tekerleğin icadı


Tabiatta hiç bir örneğine rastlanmadığı halde, bize son derece doğal gelen ve modern tekniğin ekseni olacak kadar önemli bir icadı, tekerleği de Güneybatı Asya'ya borçluyuz.
Elimize, tekerleğin hangi tarihte icat edildiğini gösterecek hiç bir belge geçmemiştir...Devamını oku..
6 Ocak 2010 Çarşamba

postheadericon Görünmezlik Pelerini


Tıpkı bir kayaya çarpan suyun, kayanın çevresinden akarak geçmesi gibi nesnelere çarpan ışıkların nesneler tarafından yansıtılmadan ve soğurulmadan nesnenin arkasına geçebildiğini düşünün.Özetle nesnenin önüne gelen ışığın, nesnenin arkasından gözle görülebildiğini.Bu da elimizde var olduğunu görmediğimiz, görünmez bir nesnemiz var anlamına geliyor..Devamını oku..

postheadericon Radyasyondan Koruyan Takım Elbise

Bilgisayar ve cep telefonları gibi cihazların yaydığı radyasyondan korunabileceğiniz radyasyon geçirmeyen bir takım elbise geliştirildi.
Dünyaca ünlü İtalyan takım elbise markası Remus Uomo’nun nanoteknoloji kullanarak ürettiği ipliklerle dikilen takım elbiseleri giydiğinizde manyetik olarak görünmez olduğunuz söylenebilir.Vücuda gelen radyasyonu %99 oranda düşürerek vücudun maruz kaldığı radyasyondan korunmanızı ve radyasyonun sebep olabileceği çeşitli hastalıklardan uzak durmanızı sağlayan takım elbise yaklaşık 500 dolar fiyatında.

Dijital görünmezlik sağlayan takım elbisenin cebine koyulan cep telefonu baz istasyonları tarafından da,bluetooth üzerinden de görülemiyor.

postheadericon NANO-TEKNOLOJİ DEVRİMİ


Ortaçağ karanlığı, insan beyninin yaratıcı ve sorgulayıcı özelliklerini baskı altında tutan bir dönem olarak bilinmektedir.

Asırlar süren inanç Yıllarından akıl ve mantık yıllarına geçiş Avrupa'nın sosyal, ..Devamını oku...

postheadericon En Hızlı Fotoğraf Makinesi


Saniyede 6,1 milyon fotoğraf çeken, saniyenin 440 trilyonda biri oranında anlık Hıza sahip bir makine üretildi.

California üniversitesinden optoelektrik Uzmanı Keisuke Goda'nın başkanı olduğu ekipçe üretilen fotoğraf makinesi, ortalama fotoğraf makinelerine oranla 1 / 1000 'e kadar çıkan anlık hızını 1 / 440 trilyona çıkarıyor.. Devamını oku ..

postheadericon Kacak yazılım kullanan ülkeler


Amerika kongresinden 70 üyenin oluşturduğu yazılım korsanlığı ile mücadele komitesinin kara listeye aldığı beş ülke; Kanada, İspanya, Meksika, Çin ve Rusya. Komite, bu ülkelerin yazılım korsanlığı konusunda yeterli atılımı yapmadığı, ve ..Devamını oku..

postheadericon Böcek görünümlü kamera


New Scientist dergisinin yazdığı bu minik casus kameranın Amerikan askerleri için yeni bir görüş açısı oluşturduğu düşünülüyor. California bu kamera yeni bir mikroçip ile çalışıyor. California Teknoloji Enstitüsünde geliştirilen bu kamera küçük bir mikroçip ile çok az bir enerji yardımı ile çalışıyor. Ve bununla da kalmayıp 1 km uzaktan kumanda edilebiliyor. Sizce de enteresan değil mi?
Bu Yazıyı Paylaş:

Ana sayfa

Bilgisayar

Bilim adamları

İcatlar

İnternet

İzleyiciler

Alexa