6 Ocak 2010 Çarşamba

postheadericon Görünmezlik Pelerini


Tıpkı bir kayaya çarpan suyun, kayanın çevresinden akarak geçmesi gibi nesnelere çarpan ışıkların nesneler tarafından yansıtılmadan ve soğurulmadan nesnenin arkasına geçebildiğini düşünün.Özetle nesnenin önüne gelen ışığın, nesnenin arkasından gözle görülebildiğini.Bu da elimizde var olduğunu görmediğimiz, görünmez bir nesnemiz var anlamına geliyor..Devamını oku..
ABD'de Berkeley'de bulunan Kaliforniya Üniversitesi araştırmacıları, 3 boyutlu nesnelerin etrafındaki ışığı bükerek, ışığın soğurulmasını ve yansıtılmasını engelleyen bir malzeme geliştirdi.
 
Doğal yollarla elde edilemeyen bu malzeme nano teknoloji sayesinde üretiliyor.Uzmanların açıklamasına göre, nano ölçekteki (metrenin milyarda biri ölçeğindeki) bu malzeme sayesinde bir gün insanları bile saklayabilecek büyüklükte pelerinler yapılabilmesi mümkün.

Xiang Zhang önderliğindeki ekibin çalışmasını ABD Hükümeti de parasal olarak destekliyor.İleride gizli askeri operasyonlarda kullanılması planlanan proje sayesinde Tanklar düşman güçleri fark edemeden serbestçe hareket edebilecek.

0 yorum:

Bu Yazıyı Paylaş:

Ana sayfa

Bilgisayar

Bilim adamları

İcatlar

İnternet

İzleyiciler

Alexa