Backling

Çevirici

14 Kasım 2009 Cumartesi

postheadericon IE 8′in kötü gidişi


IE 8′in kötü gidişi

herkezin diger tarayıcılara yüklenmesiyle ie’da can kaybetmeye deva mediyor aslında bana göre ie daha güzel Mozilla Firefox falan benim için hiçbir sey degil.IE 8′in kötü gidişi hayra alamet değil. Microsoft’ta tehlike çanları çalmaya başladı.

Görünen o ki Internet Explorer’ın balayı bitmiş. Aslında hiç başlayamamıştı bileDevamını oku...
Internet Explorer 8, IE 7′nin piyasada hakim olduğu dönemin aksine epey kan kaybetti. Alternatif tarayıcıların görevlerini fazlasıyla iyi yapmaları bunun en büyük sebebi…

Internet Explorer 8, piyasaya sürüldüğünde gün içerisinde yüzde 2′lik bir pazar payı yakalamıştı. Yavaşça pazar payı arttı ve 2,59′a kadar çıktı. Ancak 2,59′a çıktığı andan itibaren düşüşte başladı.

Internet Explorer’ın pazar payı kısa süre içerisinde yüzde 1,86′ya kadar düştü. Şu ana kadar da hiçbir artış belirtisi göstermedi.

En büyük rakip Mozilla Firefox 3 ise piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra yukarılara tırmanmış, yeni sürümün betasının piyasaya çıkmasıyla birlikte pazar payını yüzde 19 seviyesine katlamıştı.


Birçok otoriteye göre Internet Explorer 8′in kamuya sunumu tam anlamıyla hayal kırıklığıyla doluydu. Büyük resme bakarsak rakiplerin ne kadar güçlü olduklarını görebiliyoruz. Şu an için dünyanın en hızlı tarayıcısı Safari 4, Google Chrome ve elbette Mozilla Firefox sürümleri…

Aslında bu hiç de şaşırtıcı bir sonuç değil. Lider tarayıcı konumundaki Internet Explorer’ın pazar payı, aylardır küçük çaplıda olsa düzenli bir gerileme göstermekteydi. Firefox ise bu dönemde pazar payını yaklaşık üçte bir oranında artırdı.

Peki çarpışma bitti mi? Internet Explorer daimi liderliği kaybetti mi? IE’nin dominant günleri bitmişe benziyor. Fakat konu Microsoft olunca kesin konuşmak hatalı olur. Her an şapkadan tavşan çıkarabilirler.

0 yorum:

Bu Yazıyı Paylaş:

Ana sayfa

Bilgisayar

Bilim adamları

İcatlar

İnternet

İzleyiciler

Alexa