Backling

Çevirici

22 Aralık 2009 Salı

postheadericon Google'ın e-posta hizmeti Gmail 5 yaşında


Zaman çabuk geçiyor. Başlangıçta sunduğu 1 GB kapasiteyle web posta dünyasını sarsan Google'ın e-posta istemcisi Gmail, 5 yaşına bastı. 5 yıl önce web postaların halini hatırlıyor musunuz?..Devamını oku..
5 yıl önce bir gigabayt kapasite sunarak sınırları zorlayan Google'ın halen beta aşamasında olan web e-posta istemcisi Gmail, bugün 7311 megabayt yani 7 GB e-posta kapasitesi sunuyor. Bu sadece e-postayla sınırlı olsa neyse. Gmail drive ile bu kapasiteyi farklı ihtiyaçlar için de kullanabiliyorsunuz. Sadece 5-10 megabayt kapasiteli eklentilerin anca saklanabildiği o yıllardan bugüne çok şey değişti. Gmail tek seferde 20 megabayt'lık dosya göndermemizi sağlıyor -ki bu 2004 yılında bir web posta hesabının sunduğu toplam saklama kapasitesi idi.

Gmail'i geliştiren mühendisler, o günün sıkıcı web posta arayüzleri ve desteklerinden bayılmaları sonucu bu kadar iyi bir servisi hayata geçirmeyi başardılar. HTML ve JavaScript'in (AJAX) kombinasyonunu kullanan Gmail arayüzü son derece hızlı ve verimli bir arayüz sunuyor.

Gmail bugün aynı pencereden sohbet, video sohbet ve çarpıcı yeniliklerin duyurulduğu Gmail Laboratuarları ile bugün gerçekten sıkı bir hizmet veriyor. 43 deneysel özelliğin bulunduğu laboratuar dışında Gmail hizmetinden milyonlarca şirket toplam 52 ayrı dilde yararlanabiliyor. Ve artık bir gigabayt artık büyük bir değer ifade etmiyor. 2004'te hayal bile edilemeyecek olan hızlardaki web tarayıcıları bugün web posta oyuncularını da etkiliyor. Gmail, önümüzdeki 5 yıl içinde geçtiğimiz 5 yıla göre çok daha radikal değişikliklerin gerçekleşeceğini öngörüyor. İyi ki doğdun Gmail!

0 yorum:

Bu Yazıyı Paylaş:

Ana sayfa

Bilgisayar

Bilim adamları

İcatlar

İnternet

İzleyiciler

Alexa