Backling

Çevirici

17 Aralık 2009 Perşembe

postheadericon Cepten ödeyeceğiz


Önce fotoğraf makinası sonra da bilgisayara dönüşen cep telefonları şimdi de POS cihazı oluyor.’Square’ adlı yeni bir sistem, mobil ödemede yeni bir çağın başlamasına neden olabilir. Sistem, cep telefonunun ses yuvasına takılan küçük bir harici okuyucu cihazdan ve yazılımdan oluşuyor...Devamını oku..
Örneğin, bir kafedeki müşteri hesabı ödemek istediğinde, garsonun müşterinin kredi kartını cep telefonuna bağlı okuyucu cihazdan geçirmesi yeterli oluyor. Sonrasında müşteri dokunmatik ekranı kullanarak imzasını atıyor ve eğer e.posta adresini girerse, alındı makbuzu bir diğer deyişle yazar kasa fişi, kendisine elektronik ortamda gönderiliyor.


Sadece ödemeyi alan kişinin yani satışı yapanın, PayPal hesabına benzer şekilde, Square hesabının olması yeterli oluyor. Şirket, henüz geliştirilmekte olan ve ABD’nin bazı bölgelerinde denenen sistemi kullanan satıcılardan bu işlemler için henüz bir komisyon almıyor. Şu anda sadece iPhone modellerinde çalışan sistemin Android telefonlar ve BlackBerry için de versiyonları hazırlanıyor.

0 yorum:

Bu Yazıyı Paylaş:

Ana sayfa

Bilgisayar

Bilim adamları

İcatlar

İnternet

İzleyiciler

Alexa