Backling

Çevirici

15 Aralık 2009 Salı

postheadericon Gizli facebook resimlerini görme


Arkadaşınız olmayan kişilerin gizli facebook profilindeki resimleri görmesi yöntemi bir süre önce tesadüfen farkettiğim bir konuydu. Hem hacker muamelesi görmek istemediğimden hem de ilgili yöntemin teknik bilgiye sahip olmayan kişilerin beceremeyeceği zorlukta olmasından açıklama gereği duymamıştım. Aslında bu problemin çok fazla kullanıcıyı etkileyeceğini de düşünmemiştim...Devamını oku..
Kısa bir süre önce bu yöntemin basit bir facebook uygulaması haline getirildiğini ve facebook kullanıcılarının çok büyük çoğunluğunun bu açıktan etkilendiğini farkettiğimde artık uyarma zamanının geldiğini düşündüm.

Aslında bu tam olarak bir facebook hack değil. Yani bu yöntemle gizli resimlerin görüntülenmesi önlenebilir. Öncelikle yaptığım incelemeye göre gizli profillerdeki resimlerin görünmesine neden olan güvenlik açığının nedenleri şunlar:

•Kullanıcılar facebook profili gizli olduğu için albümlerindeki resimlerin de gizli olduğunu düşünüyor. Halbuki albüm gizlilik ayarları profil gizlilk ayarlarından farklı.
•Profil gizli bile olsa yeni albüm açarken albüm gizlilik seçeneği otomatik olarak "Herkes" seçili olduğu ve sonrasında da bu ayar açık olarak görüntülenmediği için dikkatten kaçıyor.
•Eskiden herkese açık bir profil gizli profil olarak değiştirildiğinde varolan albümlerin gizlilik ayarları otomatik olarak "Sadece Arkadaşlar" olarak değişmiyor. Herkese açık albümler herkese açık kalıyor.
Bu uygulama da bu problemlerden faydalanıyor. Profiliniz gizli olduğu için resimleriniz normal yollarla görüntülenemiyor ancak bu uygulama profil gizli olsa da gizli olmayan albümlerin görüntülenmesini sağlıyor. Eğer albümlerinizde başkalarının görmesini istemediğiniz resimler varsa albüm güvenlik ayarlarınızı bir kere daha kontrol etmeniz şart. Aslında gerçekten özel kalması gereken bilgilerinizi hiç bir şekilde internet ortamına koymamanız en mantıklısı. Özellikle eğer eskiden herkese açık olan profilinizi sonradan gizlediyseniz tüm albümleriniz için albüm gizlilik ayarlarını tek tek kontrol etmeniz gerekiyor.

Facebook profilindeki gizli resimlerin görünmesi sorununu çözmek için yapmanız gerekenler şunlar:
•Mevcut albümlerinizin gizlilik ayarını düzeltmek için albüm listesindeyken "Albümü Düzenle" linkini seçip "Bilgileri Düzenle" sayfasına girdikten sonra "Bunu Kimler Görebilir" seçeneğini "Sadece Arkadaşlar" yapmak gerekiyor. Bu ayarı her albüm için tek tek değiştirmelisiniz.
•Yeni açtığınız albümlerde de her seferinde "Gizlilik" seçeneğini "Sadece Arkadaşlar" olarak değiştirmeniz gerekiyor.
Bahsettiğim uygulamanın yaygınlaşmasına neden olmak istemediğim için bu uygulama ile facebook resimleri nasıl görüntülenir konusunu detaylı olarak anlatmayacağım. Siz siz olun özel bilgilerinizi asla internet ortamında paylaşmayın.

0 yorum:

Bu Yazıyı Paylaş:

Ana sayfa

Bilgisayar

Bilim adamları

İcatlar

İnternet

İzleyiciler

Alexa