Blog Archive

Backling

Çevirici

15 Ocak 2010 Cuma

postheadericon Facebook bu kez çok ciddi


Facebook, başındaki en büyük belayı savmak için herkesi şaşırtacak bir çözüm buldu...

2009 yılı sosyal ağ siteleri için inanılmaz başarılarla dolu bir yıl oldu. En büyük başarıyı ise şüphesiz Facebook elde etti...Devamını oku..
Yılın ilk ayında 50 milyon üyeye sahip olan site, sadece 12 ay sonra Aralık'ta tam 350 milyon üyeye ulaşmayı başardı. Sitenin 25 yaşındaki sahibi Mark Zuckenberg ve Facebook'un yöneticileri ise şu andaki en büyük sorunlarının 350 milyon kullanıcının gizliliğini yönetebilmek olduğunu kavramış durumdalar.
2009 yılında Facebook, kullanılan reklam sisteminin kullanıcı gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla açılan dava sonucunda 9,5 milyon dolarlık bir ödeme yapmak zorunda kalmıştı. Bunun üzerine defalarca kullanıcı sözleşmesini yenileyen site yöneticileri ise iddialara göre sorunlarının kaynağına inmeye karar verdiler.

Facebook'un internet üzerinde kullanıcı gizliliği konusunda ABD hükümetinden kendi şartlarına uygun kararlar çıkmasını sağlamak için Washington'da lobi faaliyeti yürütmeye çok ciddi bir bütçe ayırdığı söyleniyor. Bakalım 2009 yılında çok ciddi bir büyüme gösteren Facebook 2010 yılında aynı başarıyı gösterebilecek mi?

0 yorum:

Bu Yazıyı Paylaş:

Ana sayfa

Bilgisayar

Bilim adamları

İcatlar

İnternet

İzleyiciler

Alexa