Blog Archive

Backling

Çevirici

15 Ocak 2010 Cuma

postheadericon Siber suçluların hedefinde onlar var


Siber suçlular herkes için büyük tehlike; ama onların hedefinde özellikle bu grup var...

Sanal güvenlik firmalarının yaptıkları araştırmalara göre 18 ile 32 yaş arasındaki internet kullanıcıları, interneti sosyal ihtiyaçları için en sık kullanan grup...Devamını oku..
Bu grupta düzenli olarak anında mesajlaşma yazılımlarının kullanılma oranı %59, Facebook gibi sosyal ağların kullanımı ise %67. Sosyal ihtiyaçların dışında ise %57'lik bir kısım çevrimiçi bankacılık hizmetlerini kullanıyor.

Ama yeni neslin teknoloji anlamında daha bilgili olması onların sanal oyunlara kanmayacakları anlamına gelmiyor. Aksine, birçok çevrimiçi hizmeti sıklıkla kullandıklarından sanal tehlikelerle daha sık karşılaşıyorlar ve oldukça büyük bir kısmı kandırılıyor. Araştırmalara göre sanal suçlular daha fazla mesajlaşan, daha fazla sosyal ağlara giren, daha fazla bankacılık işlemleri yapan ve daha fazla alışveriş yapan bu grubu hedef alıyorlar. Örneğin Facebook kullanıcılarını etkileyen Koobface virüsü bunlara basit bir örnek.

Teknoloji bilgisi yüksek ve internetteki tehlikelere karşı en dikkatli olanlar bile sanal suçluların sürekli geliştirdikleri hilelere kanabiliyor. Bu yüzden bütün kullanıcıların bir güvenlik yazılımı kullanmaları öneriliyor.

0 yorum:

Bu Yazıyı Paylaş:

Ana sayfa

Bilgisayar

Bilim adamları

İcatlar

İnternet

İzleyiciler

Alexa