Blog Archive

Backling

Çevirici

15 Ocak 2010 Cuma

postheadericon PC dedektifleri,internette gizli kalın


İnternette sörf yaparken izinizi belli etmemenizi sağlayacak araçlar: Hangileri iyi, hangileri kötü?

Dedektif alarmı! Hackerler, firmalar ve bazı otoriteler tam olarak nerede sörf yaptığınızı bilmek istiyor. Önereceğimiz ipuçları ve araçlarla güvenli bir şekilde e-posta gönderip alabilir ve dosyalarınızı koruyabilirsiniz...Devamını oku..
Kasksız motosiklet sürer misiniz? Fakat birçok insan hala koruma yazılımı olmadan internete girebiliyor. Orada hayatınız söz konusu değil; fakat mahremiyetinizin önemli olmadığını da söyleyemezsiniz. İnternette korumasız sörf yapan, dosyalarını ve önemli bilgilerini hackerlere, farklı otoritelere, reklam firmalarına ve diğer casuslara gümüş tepside sunar. IP adresi, çerezler ve tarayıcı ayarları aracılığıyla bir kullanıcının neleri sevip sevmediği kolayca anlaşılabilir. Halbuki herkes anonimleştirme yazılımlarıyla kendini savunabilir.

Güncel anonimleştirme araçlarının sizi tam anlamıyla koruyup korumadığını karşılaştırmalı testimiz gösteriyor. Kullanılan teknolojiler farklı olsa da tüm anonimleştirme araçlarının ortak bir noktası var: Tanınmadan sörf yapmak isteyenlerin anonim bir IP adresine ihtiyacı var. Kullanıcı bunu elde etmek için şu üç farklı yöntemden faydalanabilir: VPN (sanal özel ağ), Onion Routing ve Mix Cascades.

0 yorum:

Bu Yazıyı Paylaş:

Ana sayfa

Bilgisayar

Bilim adamları

İcatlar

İnternet

İzleyiciler

Alexa