Blog Archive

Backling

Çevirici

15 Ocak 2010 Cuma

postheadericon "Facebook paralı olacak"Bu dedikoduya dikkat!


Sanal suçlular, gerçek dünyadaki dolandırıcıların yöntemleri internet üzerinde neredeyse bire bir hayata geçiriyorlar. İnsanların en büyük motivasyon nedenlerinden biri olan korku ve kızgınlık yaratıp daha sonra bu insanları kendi amaçları için kullanmayı hedefleyen sanal suçluların gündeminde bir kez daha Facebook var...Devamını oku..
Son tuzak hakkında ayrıntılı bir haberi buradan sizlerle paylaşmıştık. Sanal suçlular önce kullanıcı sayısı 350 milyonu aşan Facebook'un ücretli olacağı söylentisini ortalığa yaydılar. Bilginin artık neredeyse ışık hızında dolaşmasını sağlayan internet sayesinde bu dedikodu çığ gibi büyüdü ve farklı sitelerde yayıldı. Söylentiye göre Facebook'una artık ayda ancak 4,99 dolar gibi bir ücret ödeyenlere açık olacaktı.

Sanal suçlular ardından Facebook'ta kendi yaydıkları bu söylentiyi protesto eden sahte gruplar kurdular. Kurulan ilk gruptan burada zaten bahsetmiştik. Ancak olay bu kadarla kalmadı ve aynı amaçla onlarca yeni grup Facebook'ta boy göstermeye başladı. Dolandırıcılar, bundan sonra planlarının son aşaması olan zararlı yazılım içeren sitelere bağlantıları sitede yayınlayarak boş yere kızmış ve hayal kırıklığına uğramış bu kullanıcıların bilgisayarlarını ele geçirmeye başladılar.

0 yorum:

Bu Yazıyı Paylaş:

Ana sayfa

Bilgisayar

Bilim adamları

İcatlar

İnternet

İzleyiciler

Alexa