Blog Archive

Backling

Çevirici

5 Ekim 2009 Pazartesi

postheadericon cep telefonlarında projektör devri


cep telefonlarında projektör devri
Artık sinemanızı her zaman yanınızda gezdirebilirsiniz: Projektör özelliğine sahip cep telefonlar  ve mini projektörler ile artık bu mümkün. Piko Projektörler o kadar küçük ki, bütün cep telefonu kasalarına yerleştirilmeleri mümkün. Ve inanın böyle bir aygıta sahip olmak gerçekten havanıza hava katacaktır...Devamını oku...
Film izleme olgusunu kökten değiştirebilecek bir buluş için perdeler açılıyor. Birçok uzmana göre, 2009 senesi Piko Projektörlerin yılı olacak; hızlı davranan birkaç cep telefonu üreticisi, şimdiden ürünlerine projeksiyon yongasını yerleştirip üretime başladılar. Tahminlere göre yılbaşına doğru bu ürünler bol çeşitleri ve daha olgun modelleri ile piyasada olacaklar.
Henüz bu akımın nasıl şekilleneceği belirsizliğini sürdürüyor. Samsung i7410 modelinde; Texas Instruments üretimi bir Piko DLP yonga kullanıyor. DLP modülünün büyüklüğü, şimdilik, aşağı yukarı bir üzüm tanesi kadar.
Rakip firma Microvision ise Piko Projektörlerinde lazer teknolojisini kullanıyor.
Hangi teknolojinin daha başarılı olduğunu ve mini projektörlerin resim kalitesinin nasıl olduğunu ileriki sayfalarda size aktaracağız. Konu ile ilgili bütün teknolojileri ve hangi ürünlerin yeterli olgunluğa eriştiğini inceliyoruz.
DLP Piko Projektörü: TI'ın Tasarım Çalışmaları
2008'in başında Texas Instruments, hala DLP Projektörünün tasarımına devam ediyordu. Eylül 2008'de, bu yongaya sahip ilk aygıtların tanıtımı gerçekleştirildi.

Samsung i7410

Avrupa pazarı için Texas Instruments'in DLP Piko yongasına sahip ilk seri üretim cep telefonu Samsung'un i7410 modeli olacak. i7410'un AMOLED teknolojisine sahip dokunmatik ekranı 3,2 inç büyüklüğünde ve 240x400 piksel çözünürlüğünü destekliyor. Cep telefonun yönetimi Samsung'un TouchWiz masaüstü sistemi ile ekranın üzerinden yapılıyor. Samsung'un i7410 modeli 2009 yazında Avrupa Piyasasına sunulacak. Fiyatı ise henüz kesinleşmiş değil.
Entegre edilen projektör 10 lümen gücüne kadar ulaşıyor; 480x320 piksel çözünürlüğünde ve 50 inçe kadar büyüklükte resimleri yansıtabiliyor. Ayrıca bir de 5 Mega piksellik bir kameraya sahip. Fotoğraf çekerken ise Piko Projektörün ışığını flaş ışığı olarak da kullanabiliyorsunuz.

Lanye N70 Projektör Cep Telefonu

Çin'li üretici Lanye henüz Kasım 2008'de projektör özelliği olan cep telefonu N70'in tanıtımını gerçekleştirdi. Açıklanan verilere göre bu aygıt. Diyagonal olarak 160 cm genişliğine kadar görüntü'yü her türlü zemine yansıtma özelliğine sahip. Lanye N70 birçok internet mağazasında satışa sunuluyor, fiyatı ise 300 Euro.
Samsung MBP200 Piko Projektör
Bu model de görüntü oluşturmak için Texas Instruments'in DLP yongasını kullanıyor; ve 640x320 piksel çözünürlüğünde resimler elde edebiliyor.
Işık kaynağı olarak LED aydınlatmasını kullanan mini projektör 50 inç büyüklüğüne kadar görüntüyü ekrana yansıtabiliyor. Entegre edilen SD kart okuyucu ile hafıza kapasitesi 16GByte'a kadar arttırılabiliyor. Medya oynatıcının desteklediği formatlar ise şöyle: PDF, JPEG, GIF (Doküman); MPEG 4, MPEG 2, WMV9, Xvid ve DivX (Video)
Ayrıca bu Piko Projektör 2,2 inç büyüklüğünde, 320x240 çözünürlüğünde bir ekrana sahip. Samsung MBP200'ün Mayıs 2009'da 500 Euro'ya satışa sunulması bekleniyor.
Toshiba LED Piko Projektörü

Toshiba'nın LED Piko Projektörü 100 gram ağırlığında ve ölçüleri 10x45x17 mm. Bu aygıtta da Texas Instruments'in DLP yongası kullanılıyor. Aygıtın 2009'un 2. çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Fiyatı ise henüz kesinleşmiş değil.
3M MPro110
3M'in bu mini projektörünü VGA kablosu ile DVD Çalar ya da Oyun Konsollarına bağlayabilirsiniz. 3M'in verilerine göre yansıtılan resmin büyüklüğü diyagonal olarak 11 inçe kadar çıkabiliyor. Aygıt ışık kaynağı olarak LED lambasından istifade ediyor. 3MPro 110 şu sıralar Amazonda 315 Euro'ya satılıyor.

0 yorum:

Bu Yazıyı Paylaş:

Ana sayfa

Bilgisayar

Bilim adamları

İcatlar

İnternet

İzleyiciler

Alexa