Blog Archive

Backling

Çevirici

5 Ekim 2009 Pazartesi

postheadericon nokıa'nın liderlik tahtı tehlikede


Nokıa'nın liderlik tahtı tehlikede..
Cep pazarının lideri Nokia 4 yıl içerisinde koltuğunu kaybedebilir. Peki ama yeni kral kim olacak?
Şu anda akıllı telefon pazarının lideri, yaklaşık %40'lık pazar payı ile Nokia. Fakat Finlandiyalı dev cep telefonu firmasının bu yarışta çok uzun süre bir numara kalamayacağını düşünenler var...Devamını oku...
Bunların başında ise İngiliz Pazar araştırma firması Generator Research (GR) geliyor. Nokia'nın birinciliğini sadece 4 yıl daha sürdürebileceğini düşünen GR, 2013 yılından itibaren akıllı telefon piyasasının yeni liderinin Apple olacağını iddia ediyor. GR bir adım daha ileri giderek 2013 yılının akıllı telefon satış adetlerini bile tahmin etti; Nokia'nın 38,5 milyon adet satacağı yıl, Apple tam 77 milyon adet satacak.

GR, hazırladığı kapsamlı araştırmada Apple'ın, Nokia'nın iki katı satışa ulaşmasının arkasındaki en büyük sebep olarak ABD'li firmanın akıllı telefon pazarına çok daha fazla önem vermesini gösteriyor. Bu süreçte Apple, akıllı telefonlarının eksik özelliklerini hem kendisi kapatmak için büyük çaba sarf edecek, hem de üçüncü parti uygulama geliştiricilere sunacağı imkanlarla daha zengin bir içerik oluşmasını sağlayacak. Tabi ki tüm bunların arkasında Apple'ın güçlü finansal yapısı ve en batan oluşturulmuş pazara yönelik sağlıklı bir stratejisi olduğunun da altı çiziliyor.

0 yorum:

Bu Yazıyı Paylaş:

Ana sayfa

Bilgisayar

Bilim adamları

İcatlar

İnternet

İzleyiciler

Alexa