Blog Archive

Backling

Çevirici

5 Ekim 2009 Pazartesi

postheadericon N97



N97
Firmanın telefon olarak değil, “bilgisayar” olarak tanıttığı ürün, 32GB dahili hafızaya ek olarak microSD kart desteği ile bu iddiasını doğruluyor...Devamını oku...
Firmanın “her şey dahil” olarak lanse ettiği yeni ürün, 3,5 inçlik 640x360 piksel ekrana sahip. 16 milyon renk derinliğine sahip ekran 16:9 oranıyla gerçek geniş ekran deneyimini vadediyor.

Dokunmatik ve parmak hareketlerine tepki veren teknolojiye sahip (Haptics, tactile feedback) ekranı kayarak açılan ürünün sahip olduğu tam QWERTY klavye sayesinde kullanıcılarına daha zengin kullanım olanakları sunuluyor.

HSDPA (3G), WiFi (kablosuz ağ), GPS (Global Pozisyonlama Sistemi) radyolarına sahip ürünün batarya performansının 1,5 gün boyunca müzik dinlemeye yetecek kadar olduğu belirtiliyor.N97

5MP çift LED flaşlı Carl Zeiss kameraya sahip ürün, DVD kalitesinde video kaydına ve HD (Yüksek Tanım/Çözünürlük) videoları izlemeye olanak tanıyor. Haziran 2009’da 550 Euro fiyatla pazara sunulacağı belirtilen ürün Nokia’nın şimdiye kadar iPhone karşısında pazara süreceği en güçlü donanıma sahip model.

Bekleme ekranına yerleştirilebilen “Widget” (uygulama kırıntıları) sayesinde kullanıcının kendi ihtiyaçlarına göre şekillendirebileceği bir arayüz sunan N97, bu şekilde sahibinin istediği şekilde kişiselleştirebileceği bir ürün.

Tüm standartlarla (Adobe Flash, Java vb.) uyumlu bir internet gezginine sahip cep bilgisayarı, bu şekilde geçtiğimiz günlerde 16:9 ekran boyutunu uygulamaya başlayan YouTube gibi Flash tabanlı video sitelerini ek bir yazılıma ihtiyaç olmadan gezinmeye olanak tanıyor. Ürün ayrıca Apple iPhone ve Google Android’de olduğu gibi, üçüncü parti yazılım geliştiricilerin kullanımına açık bir platform.

NOKIA MAPS 3.0 DA TANITILDI
Gerçekleştirilen etkinlikte N97 ile birlikte firmanın navigasyon yazılımı Nokia Maps’in 3.0 sürümü de tanıtıldı. Nokia Maps’in artık standart bir “harita” yazılımı olmadığını belirten Nokia CEO’su Olli-Pekka Kallasvuo, yazılımın “dünyayı koordine edecek bir devrim” olduğunu belirtti. Yazılımın, içinde bulunan eklentiler sayesinde kullanıcıların birbirleriyle etkileşimi, komünite yönetimi ve şirketlerin çalışanlarının takibi gibi işlemleri kolaylaştırılacağı iddia ediliyor.

Teknik detaylar:
* Boyut: 11.7 cm boy, 5.5 cm en, 1.5-1.8 cm. arası değişen kalınlık
* Ağırlık: 160 gr.
* HSDPA 900/1900/2100 3G, GPRS, EDGE
* WiFi
* 3.5 inçlik TFT dokunmatik ekran, 360 x 640 çözünürlük
* Tam QWERTY klavye
* El yazısı tanımlama
* Akselerometre, yakınlık sensörü
* Stereo hoparlörler
* 32 GB dahili hafıza, microSD kart desteği
* MiniUSB girişi
* WAP ve HTML tarayıcı
* Carl Zeiss mercek 5 megapiksel fotoğraf makinesi, saniyede 30 kare VGA video çekimi
* GPS, A-GPS, dijital pusula, Nokia Maps 2.0,
* MP3/WMA/WAV/eAAC+ ses, MPEG4/WMV/3gp video formatlarına destek
* FM radyo, TV çıkışı, belge görüntüleme, sesli arama
* Flash Lite 3
* 6.5 saat konuşma, 430 saat bekleme süresi

Alıntı:BİRSİN.NET

0 yorum:

Bu Yazıyı Paylaş:

Ana sayfa

Bilgisayar

Bilim adamları

İcatlar

İnternet

İzleyiciler

Alexa